Arnhem

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis, die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. Erg boeiend om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de enig overgebleven stadspoort de Sabelspoort of het Presickhaeffs Huys, een middeleeuws woonhuis uit de eerste helft van de 15e eeuw. In het centrum van de stad torent boven alle drukte de Eusebiuskerk uit.
Oorlogsherinneringen

Arnhem heeft tijdens de oorlog woelige tijden gekend. De Rijnbrug stond centraal tijdens de Slag om Arnhem ('A Bridge Too Far'). Veel in Arnhem herinnert nog aan deze periode. Wie meer wil weten over de periode '40-'45, kan terecht bij het gelijknamige museum in Arnhem. Geïnteresseerden in het Nederlandse koloniale verleden (KNIL) moeten zeker een bezoek aan Museum Bronbeek in Arnhem brengen.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Zo biedt het Museum voor Moderne Kunst Arnhem niet alleen kunst, in de beeldentuin heeft de bezoeker bovendien een fraai uitzicht over de Rijn. Het Historisch Museum Arnhem in de Arnhemse binnenstad geeft een beeld van het ontstaan van Arnhem en de regio.
 

Continue Reading